Mens sana in corpore sano!

Gjate seminarit praktik & teorik ne shkollen Franceze Nderkombetare e Tiranes EFIT!
Momente fantastike me femijet, po aq fantastike sa kjo shkolle.
Dua te falenderoj drejtorin Arnaud Jaffrezo si dhe te gjith stafin e shkolles EFIT!
Gjithashtu falenderoj Bianca Stinga per suportin.

EFIT nouveaux locaux 2

EFIT pati kenaqesine te inauguroje ambientet e saj te reja

Me 15 Nentor 2019, ne prani te Ambasadores se Frances ne Shqiperi, Znj. Christina Vasak, Kryetarit te Komitetit te Menaxhimit, Z. Jean-François Le Roch, Keshilltarit Konsullor, Z. Patrick Pascal, te disa personaliteteve dhe te shume prinderve, Shkolla Nderkombetare Franceze e Tiranes, pati kenaqesine te inauguroje ambientet e saj te reja, te ndodhura ne Rrugen Rezervat…

Film “Le tableau”

Dalje ne kinema perpara pushimeve! Na pelqeu shume filmi “Le tableau” i shfaqur nga Aleanca Franceze e Tiranes dhe Ambasada Franceze ne Shqiperi, ne partneritet me Muzeun Historik Kombetar. Faleminderit François Terrier per vendet e rezervuara! Mezi presim te zbulojme filmat e radhes!

Ekskursion ne Butrint

Me 21-22 qershor shkolla jone organizoi nje ekskursion ne Butrint me klasen e 6-te, te 7-te, te 8-te dhe te 9-te. Pas nje ndalese freskuese tek Uji i Ftohte ne Tepelene, vazhduam rrugen drejt Ksamilit, ku edhe u akomoduam ne hotel. Pastaj, vizituam parkun arkeologjik te Butrintit qe gjendet rreth 20 km ne jug te…

Au musée d’histoire naturelle de Tirana

Le vendredi 14 juin, les classes de CE1-CE2 et CM1-CM2 ont été au musée d’histoire naturelle de Tirana. Notre guide nous a expliqué l’origine des pièces présentées dans le musée et leur conservation. Cette visite illustre les derniers travaux faits en classe autour du “vivant” : morphologie des animaux pour s’adapter à leur milieu, les…