Bibliotekën Kombëtare të Shqipërisë

Vizitë në Laboratorin e Restaurimit në Bibliotekën Kombëtare Nxënës të shkollës jo-publike 9-vjeçare “Shkolla Franceze Ndërkombëtare e Tiranës” vizituan sot paradite Laboratorin e Restaurimit në Bibliotekën Kombëtare të Shqipërisë. Duke parë nga afër punën e specialistëve të restaurimit fëmijët e vegjël u njohën dhe mësuan mbi procesin e gjatë dhe të bukur të ‘shërimit’ të…

Commémoration du 11 novembre à Korça pour les CM1 et CM2

Le samedi 10 novembre 2018 nous sommes partis en mini-bus pour Korça. Après une pause “pique-nique” au lac de Pogradec , nous avons été accueillis à Korça par l’alliance française pour une visite de la ville. Le soir, c’était soirée jeux !!! Dimanche matin, nous avons participé à la cérémonie de commémoration au cimetière militaire…

Instrumenta muzikore me korda

Te marten me 6 Nentor, babai i Samuelit, Arben SKENDERI erdhi ne shkollen franceze. Ai i prezantoi femijeve dy instrumenta muzikore me korda, violinen dhe violinçelin. Te gjithe femijet ishin kurioze dhe donin te luanin me violinen e vogel qe ai kishte sjelle. Para se te ikte, Arbeni luajti nje pjese me violinçel dhe femijet…